Vladimir Putin a semnat decretul de încorporare a peste 134.000 de recruți cu vârste între 18 și 27 de ani. Unde vor fi trimiși noii militari

Vladimir Putin a semnat decretul de încorporare a peste 134.000 de recruți cu vârste între 18 și 27 de ani. Unde vor fi trimiși noii militari
Tineri recruți ruși își promesc echipamentul / Sursa: Shutterstock - arhivă - caracter ilustrativ
Publicat: 31/03/2022, 15:44

Președintele Vladimir Putin a semnat, joi, un decret prin care ordonă încorporarea a 134.500 de noi recruți, ca parte a proiectului anual de încorporare de primăvară al Rusiei. Ministerul Apărării a anunțat însă că aceasta nu a avut nimic de-a face cu războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Ordinul a venit la cinci săptămâni de la invadarea Ucrainei de către Rusia, operațiune care s-a lovit de o puternică rezistență ucraineană. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți că niciunul dintre cei chemați să fie încorporați nu va fi trimis în „puncte fierbinți”, potrivit Reuters.

Chestiunea implicării recruților în război este extrem de sensibilă. Pe 9 martie, ministerul Apărării a recunoscut că unii au fost trimiși în Ucraina după ce Putin a negat acest lucru cu diverse ocazii, spunând că au fost trimiși doar soldați și ofițeri profesioniști.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a afirmat la acea vreme că președintele a ordonat procurorilor militari să investigheze și să pedepsească oficialii responsabili care au încălcat instrucțiunilor sale de a exclude recruții.

Proiectului anual de recrutare de primăvară, care are loc între 1 aprilie și 15 iulie, vizează bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, potrivit decretului semnat de Putin. Șoigu a declarat marți că cei chemați vor începe să fie trimiși la bazele desemnate la sfârșitul lunii mai.

„Majoritatea personalului militar va urma o pregătire profesională în centre de formare pentru o perioadă cuprinsă între trei și cinci luni. Permiteți-mi să subliniez că recruții nu vor fi trimiși în niciun punct fierbinte”, a spus el potrivit declarațiilor publicate pe site-ul ministerului Apărării

Totuși, Mihail Benyash – un avocat care reprezintă mai mulți membri ai Gărzii Naționale a Rusiei care au refuzat un ordin de a merge în Ucraina – a spus că, potrivit legii ruse, recruții ar putea fi trimiși la luptă după câteva luni de antrenament.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie în ceea ce a numit o „operațiune militară specială” de demilitarizare și „denazificare” a țării. Războiul a ucis mii de oameni și a strămutat milioane de ucraineni.

În ultimele zile, Rusia și-a reformulat obiectivele, spunând că niciodată nua intenționat să cucerească Kievul și alte orașe mari, ci se concentrează pe „eliberarea” zonelor estice în care separatiștii susținuți de ruși luptă cu armata ucraineană din 2014.

Aceste declarații au fost primite cu scepticism de Ucraina și guvernele occidentale. Analiștii militari au sugerat că focusul declarat pe regiunea estică Donbas ar putea fi o încercare de a-I croi lui Vladimir Putin o ieșire din care să nu rămână cu imaginea șifonată.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
MEGA-BOMBĂ! Cristina Cioran e însărcinată cu Alex Dobrescu
Scandal la Cluj între Simona Halep și Sorana Cîrstea!
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior...
Vlad Ciurea, despre cel mai sănătos îndulcitor. Este mult mai bun decât zahărul și mult...
Cine este principalul suspect în cazul morţii copilei de opt ani din Botoşani. Maria a...
Maria, fetiţa de 8 ani dispărută într-o localitate din judeţul Botoşani a fost găsită decedată,...
Dovezile găsite acasă la Alexandru Piscan, presupusul spion al rușilor: fotografii și filmări detaliate de...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
A fost găsită o planetă ca Pământul ÎN OGLINDĂ! Ar exista VIAȚĂ AICI
UNGARIA a ajuns deja mult prea departe. Legăturile NU MAI POT fi ignorate
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să...
Cine a ucis-o pe Maria, fetița de 8 ani din Botoșani? Unchiul fetei, în vârstă...
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Boala misterioasă care face ochii să strălucească precum o galaxie
×